Algemene Ledenvergadering 2016

Woensdag 20 april vond traditiegetrouw de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats. Onder goede belangstelling presenteerde Arjan Pronk als voorzitter van de wijkvereniging omtrent de ontwikkelingen van de wijkvereniging en haar diverse activiteiten.

Na de gebruikelijke opening en bedankje aan alle aanwezigen voor hun komst behandelde Arjan achtereenvolgens:
– Een terugblik op de activiteiten van de vereniging in 2015, zowel bestuurlijk als de diverse evenementen die met het Verrijk je Wijk budget en overige sponsoren zijn georganiseerd.
– Daniël Mutsaers lichte als penningmeester de financiën over 2015 toe.
– En Theo van Willigenburg presenteerde omtrent enkele memorabele feiten namens de stichting en De Back.
– Daarna stond het jaarplan 2016 van de vereniging centraal. De doelen van het bestuur van de vereniging en de diverse activiteiten zoals samengevat in de jaarkalender voor 2016. Waarbij de ambitie voor een toename van het aantal activiteiten duidelijk naar voren kwam.

Tijdens de bijeenkomst trok notaris Emile Smeets zoals elk jaar de gelukkige aflossers van de crowdfund lening.

Enkele studenten van Kim’s Waterviool verzorgden tijdens de pauze een geweldig muzikaal optreden met violen.

Na de pauze presenteerde Arjan Pronk samen met Jasper Adolfs namens ContourdeTwern het project Actief in Zorgvlied dat inmiddels van start is gegaan en als doel heeft om wijkbewoners meer met elkaar te verbinden. De aanwezigen is gevraagd om in dat kader na te denken wat zij de wijk kan/wil bieden vanuit zijn of haar talent, maar ook welke vraag ze eventueel zelf aan mede-wijkbewoners hebben. Dit alles als aanloop naar de Open Dag op zondag 25 september waarvoor alle wijkbewoners in De Back zijn uitgenodigd om hun vragen en talenten met elkaar af te stemmen.

Voor de volledige inhoud van deze Algemene Ledenvergadering klik op ALV 20-04-2016.

Nieuwe tool Vraag & Aanbod

“Wie past even op mijn hondje?”
U moet voor een afspraak naar het ziekenhuis maar u hebt geen oppas voor uw hondje. Wie zou even willen oppassen? Wie heeft tijd en zin om het gras bij een slecht-ter-bene wijkbewoner te maaien? Maar ook, wie wil tegen een geringe vergoeding kinderkleding overnemen?

Dat soort vragen en aanbod willen we in onze nieuwe, wijkgerichte tool op de website bij elkaar brengen.

Het indienen van een vraag of aanbod is erg simpel en wijst zich eigenlijk vanzelf. Onderstaand een korte instructie:

Ga in de zwarte horizontale menubalk naar Vraag&Aanbod.
Klik hierop en selecteer Hulp aangeboden of Hulp gezocht.
Allereerst zie je dan in het eerste blok een overzicht van de gestelde vragen of aanbiedingen.
In het blok daaronder kun je onder “Nieuw onderwerp” je vraag stellen of aanbieding doen.
Vul daartoe je naam en e mail adres in, omschrijf je vraag/aanbod en druk op verzenden.

Om de status van je vraag/aanbod te zien, kun je in het eerste blok zien of er andere berichten op je onderwerp zijn geweest. Klik op je “onderwerp” om die te bezien. Wil je zelf weer reageren, klik dan op Reactie waarna je een nieuw invulscherm krijgt.

Komt u er nu, ondanks bovenstaande handleiding niet uit, neem dan contact op via secretariaat@zorgvliedtilburg.nl. Naar aanleiding van de respons zal deze webtool de komende maanden verder worden verfijnd, bijv. met diverse rubrieken.

In de a.s. Open Dag in het kader van het project Actief in Zorgvlied op zondag 25 september zal de tool nog eens nader worden gepresenteerd.