Vrijwilligers gevraagd

vrijwilligers_clip_image002Even kennismaken…
Contourdetwern vormt de schakel tussen vrijwilligerswerk, vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers. Enerzijds stimuleert en ondersteunt ContourdeTwern het vrijwilligerswerk. Anderzijds zet Contour vrijwilligers in bij mensen thuis, die om wat voor reden dan ook die extra hulp hard nodig hebben of goed kunnen gebruiken. Door het inzetten van professioneel begeleide vrijwilligers helpt ContourdeTwern veel verschillende mensen. Bijvoorbeeld mensen met een chronische ziekte, mensen met dementie en hun mantelzorgers, eenzame of oudere mensen, mensen met een handicap, gezinnen met tenminste een kind tot 7 jaar, ouders die de zorg hebben voor een kind met een beperking, jongeren in de leeftijd van 7 tot 18 jaar, gezinnen met een gehandicapt kind, anderstalige gezinnen, mensen in hun laatste levensfase enz. Je kunt hierbij denken aan oppas, gezelschap, er-op-uit gaan, rolstoel wandelen, boodschappen doen of een luisterend oor bieden. Hebt u hulp of ondersteuning nodig? Bel ContourdeTwern – Informele Zorg. Wij helpen u graag!

Aan de slag als vrijwilliger?
Iedereen met een groot hart en een positieve instelling kan bij ContourdeTwern aan de slag als vrijwilliger. Ook als uw agenda volstaat met afspraken, bent u van harte welkom. U kunt al iets voor een ander betekenen wanneer u zich kunt inzetten voor een paar keer per jaar of voor een tijdelijke periode. U kunt ook vrijwilligerswerk doen samen met uw partner, uw vrienden of met uw kind. Steeds vaker zie je dat collega’s, gezinnen en complete sportteams gezamenlijk de handen uit de mouwen steken. En wat al die vrijwilligers gemeen hebben, is dat zij hun hart aan de samenleving geven. U toch ook?

Handen, ogen en oren kunnen zich melden bij Contour. We hebben u veel te bieden. Er is voor elk wat wils! Natuurlijk maken we u wegwijs in de wereld van het onbetaalde werk (vergoedingen, verzekeringen, vrijwilligersovereenkomst enz.). En volgt u een cursus om de vaardigheden van het vrijwilligerswerk eigen te maken. Daarnaast kunt u altijd terugvallen op de begeleiding van de beroepskrachten van Contour. Kortom, u staat er niet alleen voor!

Gezocht maatjes m/v
Honderden mensen zoeken iemand die af en toe wat tijd voor hen vrijmaakt. Iets voor u? Word dan maatje, bijvoorbeeld van iemand uit uw omgeving:

Deze hoogopgeleide mevrouw. Deze 81-jarige dementerende mevrouw wil graag op woensdagmiddag gaan wandelen met de wandelgroep Blijf Actief in de oude Warande. Zij kan dat niet alleen. Wit u dat samen met haar gaan doen (003812)?

Of misschien wilt u deze 86-jarige heer gezelschap bieden? Zijn echtgenote wil graag maandelijks op woensdag op familiebezoek. Zij wil met een gerust hart even een dagje voor zichzelf. Dat kan alleen met hulp van iemand, die haar dementerende echtgenoot van 15.30 tot 20.00 uur, één keer per maand, op woensdag bezoekt. De hobby’s van mijnheer zijn schaken en filosofie en hij houdt ook van een goed gesprek (002089).

Jonge gezinnen met tenminste een kind onder de 7 jaar. Wit u hen helpen met een vriendelijk en praktisch steuntje in de rug? Ieder gezin maakt wel eens een periode door, waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Ervaren vrijwilligers van Contour – Home-Start bieden dan uitkomst. Heb jij iemand nodig die af en toe eens binnenloopt, die je bij enkele taken ondersteunt. Iemand die luistert, een praatpaal is!

Ook jongeren in de leeftijd van 7 tot 18 jaar kunnen soms wel wat extra aandacht gebruiken. Zij zitten volop in hun ontwikkeling en hebben allerlei vragen. U kunt als coach helpen de antwoorden te vinden. U kijkt over hun schouder mee bij het huiswerk. Of u onderneemt samen leuke dingen, zoals sporten, koken, winkelen. Uw ‘cliënt’ wil graag wat meer zelfvertrouwen tanken en u helpt hem daarbij.
Vrijwilligerswerk…gewoon doen!
Tal van mensen zijn op zoek naar een maatje, ook in uw wijk. Wilt u hen weer momenten laten ervaren met een gouden randje! Ga aan de slag als vrijwilliger en meld u aan bij ContourdeTwern,  telefoon 013—543 45 72.

ContourDetwern – T. 013– 543 45 72 – www.contourdetwern.nl –
info@contourdetwern.nl