Het bedrijf Buurauto heeft voor geïnteresseerde buurtbewoners een elektrische auto voor Wijkcentrum De Back staan. Mensen delen al ladders en gereedschap. Een volgende stap is het delen van een auto. En dan natuurlijk op een heel milieuvriendelijke manier; elektrisch dus.
Buurauto wil dit ook in Zorgvlied mogelijk maken. Daarom kunnen vanaf heden buurtbewoners gedurende drie maanden deelnemen aan dit initiatief om zo’n Buurauto te proberen. Je kunt dat doen door de Buurauto- app te downloaden op je mobiele telefoon. De Buurauto app is verkrijgbaar in de App store (Apple) of bij Google Play (Android). De eerste keer na aanmelding via de app kun je de auto tot 50 kilometer en 10 uur gratis een keer proberen. Daarna kun je het lidmaatschap van Buurauto in de eerste drie maanden te allen tijde stopzetten. Je zit er dus niet aan vast.  Als je de app gedownload hebt, is het verder vrij simpel. Je kijkt of de auto vrij is en reserveert deze op het door jou gewenste tijdstip. Als je gaat, loop je naar het laadpunt bij wijkcentrum De Back. Dit is waar de auto staat. Je opent de app, stapt in, start de auto en weg ben je. Na je rit plaats je de auto weer aan het laadpunt.
Als je vragen hebt, is er een helpdesk die je dag en nacht kan helpen. Dat maakt het nog makkelijker. Telefoonnummer 033 88 716 22.  Voor het gebruik van de auto lees de Instructie Gebruik Buurauto App 2019. Voor vragen en antwoorden klik op veel gestelde vragen. Als blijkt dat de Buurauto goed gebruikt wordt plaatst Buurauto er een of meerdere extra auto’s bij. Buurauto: [email protected].