Profiel van onze wijk

De architectuur varieert van Dudok, Bedaux, Amsterdamse School, dertiger jaren bouw tot volkswoningbouw. De wijk heeft zich ontwikkeld vanuit de Bredaseweg, de vroegere Korenbloemstraat, de Berkdijksestraat en de latere Ringbaan West. Het is over het algemeen een woonwijk met verspreid staande kantoren, (para)medische praktijken en een winkelstrip aan het centrale Burgemeester van de Mortelplein. In de lommerrijke brede straten heerst een ingetogen rust. Deze straten worden omzoomd door grote bladdragende bomen. De woningen in het noordelijk deel hebben tuinen met vaak grote struiken waar een rijke variatie aan stadsvogels

neerstrijken.

Kinderen spelen op straat gebruik makende van brede stoepen en openbare groenstroken. De vrijetijdsbesteding is uiteenlopend. Er wonen hobbyimkers, volièrehouders, schrijvers, kunstenaars, musici en sporters. Populaire sporten zijn hockey, tennis, golf en fietsen. Verder ook voetbal en skaten. Daarnaast zijn velen bestuurlijk of politiek actief. De opkomst tijdens verkiezingen ligt traditioneel hoog. Vele bewoners roemen de wijk om haar prettig woonklimaat van waaruit het centrum van de stad, de uitvalswegen en de recreatiegebieden op steenworp afstand liggen.

 

Statistiek

Er wonen in Zorgvlied bijna 4.000 mensen en er zijn 1.760 huishoudens in het peiljaar 2021. Van de woningen is 60% koop, 30% huur van een coöperatie en 10% huur overig. De meeste woningen zijn gebouwd tussen 1935 en 2000. Wilt u meer weten, klik dan op statistisch. Om terug te keren klik op pijltje naar links.