Wie zijn wij?

Wij, dat is de Wijkvereniging Zorgvlied Tilburg. Iedere bewoner is daar lid van. Wijkvereniging Zorgvlied is op 21 december 2006 opgericht als opvolger van de Stichting Wijkorganisatie Zorgvlied uit 1990. Er is nadrukkelijk gekozen voor de verenigingsvorm. De wijkvereniging is namelijk van en voor de bewoners. Om de statuten te lezen klik hier. De vereniging heeft de zogenaamde AMBI status, bekend onder RSIN/fiscaal nummer 81325584.

Doeleinden en werkwijze

De wijkvereniging organiseert en stimuleert activiteiten die de leefbaarheid van de wijk verbeteren en die bijdragen aan het welzijn van de bewoners.

 

Bestuur en commissies

Het bestuur bestaat uit 6 leden. De bewonerscommissie Zorgvlied Zuid heeft hierin een vaste plek.  Het bestuur wordt ondersteund door enkele commissies en een werkgroep.

 

Bewonersvergadering

De algemene bewonersvergadering heet officieel de Algemene Ledenvergadering (= ALV) en is het hoogste orgaan van de vereniging.
De ALV benoemt de bestuursleden en stelt het beleid van de vereniging vast.

Wijkcentrum de Back

Wijkcentrum De Back is de ‘huiskamer’ van Zorgvlied, waar je door een team van enthousiaste vrijwilligers hartelijk wordt ontvangen. De Back is beschikbaar voor al die activiteiten waar de eigen huiskamer te klein voor is. In de Back vinden uiteenlopende activiteiten plaats voor ongeveer 700 bezoekers per week.